12 Ekim 2016 Çarşamba

Birleşik Krallık Türkiye Eski Büyükelçisi Richard Moore





    Richard Peter Moore, 1963 Yılında Libya'da dünyaya geldi. Yükseköğrenimini; Lisans seviyesinde Ekonomi, Felsefe ve Politika dalında Oxford Üniversitesi'nde tamamladıktan sonra lisansüstü eğitimini Harvard Üniversitesi'nde, yüksek başarılı adaylara verilen Kennedy Bursu ile tamamladı. 



Büyükelçi Richard Moore ve eşi Sefire Maggie Moore Hanımefendi.


    

    1987 Yılında Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başladı. 1990 yılında, Birleşik Krallık'ın Ankara Büyükelçiliği'nde göreve başladı. 1992 yılında İstanbul Başkonsolosluğu'nda ki görevine atandı. 

    Sayın Büyükelçi Moore bu tarihten sonra Vietnam, Malezya, İran ve Pakistan gibi ülkelerde çalıştı. 2008-2010 yılları arasında, Birleşik Krallık Dışişleri Bakanlığı'nda Program ve Değişim Direktörü ve 2010-2012 Avrupa, Latin Amerika ve Küreselleşme Direktörü görevlerinde bulundu.

    Kasım 2012 Tarihinde Dışişleri Bakanlığı'nın kararı ile Türkiye Büyükelçisi olarak atandı ve Ocak 2014 Tarihinde görevine başladı. 

    Büyükelçi olarak Majestelerini ve Birleşik Krallık Hükümeti'ni başarıyla temsil etme görevini yerine getiren Richard Moore çok renkli bir kişiliğe sahiptir.

    Türkçe'yi çok iyi seviyede bilen Richard Moore, Beşiktaş taraftarı olup, Türk düğünlerine, porselenlerine ve yemeklerine hayranlığını defaatle dile getirmiştir. Büyükelçi Moore, sosyal medyayı da etkin bir şekilde kullanmaktadır.

    Sayın büyükelçi, Maggie Moore hanımefendiyle evlidir. Sefire Moore, sayısız hayır işleri projesinde bulunup, özellikle 'Görme Engelliler için Rehber Köpekler' ile ilgili gerek Britanya'da gerek Türkiye'de birçok çalışması mevcuttur. Uluslararası Rehber Köpekler Merkezi ile ortak çalışma yürütüp, rehber köpekler vakıf sistemini Türkiye'de de uygulamak için çalışmaktadır.

    Moore çiftinin biri İstanbul doğumlu 2 çocuğu vardır.

    Büyükelçi Moore görev süresi 31 Aralık 2017 Tarihi itibari ile sona ermiş olup kendisi Birleşik Krallık Hükümeti Savunma Danışmanı görevine getirilmiştir. Büyükelçilik görevini Sir Dominick Chilcott bırakmıştır


 

 Çeviri ve Hazırlayan: Lord Murrays 

 Kaynakça:
 https://www.gov.uk/government/people/richard-moore

 https://twitter.com/ukambrichard
 http://www.haberturk.com/yasam/haber/992313-benim-icin-en-onemli-sey-bagimsizlik
 http://www.cnnturk.com/tv-cnn-turk/programlar/hakan-celik-ile-hafta-sonu/ingiltere-buyukelcisi-richard-moore-ve-gazeteci-karel-valansi


    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder